DE EXPOSANTEN VAN 2017

KUNSTENAARS PERIODE

                                 

 

PERIODE 4: 5 augustus - 23 september.  Petra Krijger    Schilder (NL)

Kunst van Petra Krijger

In de periode van 5 augustus tot 23 september 2017 zijn  acrylschilderijen van Petra Krijger in pannenkoekenhuis de Graanhalm te Burgh-Haamstde te zien. Petra Krijger-Zandbergen groeide op in Rijnsburg, als dochter van een bloembollenkweker. Sinds haar kinderjaren heeft zij altijd getekend, maar de laatste jaren vervaardigt ze hoofdzakelijk schilderijen in acryl. H aar onderwerpen zijn divers, variërend van trekpaard tot hondenportret en van stilleven tot abstract. Vooral dieren schildert zij graag. Menig lievelingskoe van diverse boeren heeft zij in opdracht geportretteerd. In 2014 is zij verhuisd naar Burgh-Haamstede Zeeland, hier heeft zij  nu haar atelier ingericht.

Meer werk is te zien op www.petrasatelier.nl

                    

 

PERIODE 5:23 september- 12 november 

Cartoonist Cor de Jonge:

Publiceert sinds 1989 iedere zaterdag een cartoon in de PZC. Zijn cartoons gaan over actualiteiten in Zeeland en de Zeeuwse politiek, maar hij maakt ook graag uitstapjes naar trends, landelijke en internationale onderwerpen. Hij tekent als freelancer ook in opdracht.

De Jonge is geboren en getogen in Vlissingen. Hij doorliep de middelbare school en de Pedagogische Academie in Middelburg en werkte twintig jaar parttime in het onderwijs, vooral als tekenleraar. Na 12 jaar te hebben gewerkt als coördinator popcultuur van de provincie Zeeland is hij nu werkzaam bij ZB / Planbureau voor Zeeland. Bij Beeldlab houdt hij zich m.n. bezig met het maken van korte films. 

Sinds zijn 15e is hij ook actief als saxofonist in verschillende (Zeeuwse) bands. Hij bedacht en regisseerde twee theatervoorstellingen voor JP & The Seeger Session Band en toerde daarmee door Nederland, Denemarken en Noorwegen.