KUNST KALENDER 2024

 

PERIODE 1: 23 MAART - 4 MEI

OUDE MEESTERS HERLEVEN BIJ DE PANNEKOEKENMOLEN

                    BY ROEMATO

Oh hoe leuk had Rembrandt het gevonden om de molen van Burgh Haamstede te kunnen schilderen! Daar had hij waarschijnlijk geen Nacht op gewacht. Hoe lekker had het leven van van Gogh kunnen zijn als hij geen aardappelen,  maar pannekoeken had kunnen eten daar..Tijdens deze expositie komen
enkele oude meesters weer tot leven in de Pannekoekenmolen. De molen als stralend middelpunt. Soms lijkend soms verder kijkend.Aan de hand van Roemato gaan we kijken hoe de molen er in hun hand had kunnen uitzien! Kom dagelijks kijken tussen 12 en 8 en laat je verrassen door deze mooie creaties.Het artistieke-drukke-model Roemato is een geboren driepoot die zich zwevend staande houdt als wereldburger. Tijdens zijn creatieve momenten komt hij tot de meest bijzondere ideeën om deze verder te verwerken tot deze expositie. We hopen dat u ervan geniet en mochten er vragen zijn? 

De bakkers staan u graag te woord.

PERIODE 2 :  4 MEI - 15 JUNI

Mixed Media Dieren op foto

door Anke van den BurgHallo!
Ik ben Anke van den Burg en werk als illustrator, kunstschilder en docent.De natuur is een grote inspiratiebron voor mij.
In mijn werk verschijnen steeds bloemen en dieren.Ik kom heel graag in Burgh Haamstede en al jaren bij de pannekoekenmolen.Super leuk om dan hier nu mijn dierenfoto’s te mogen exposeren.Bijna al het materiaal dat ik heb gebruikt voor de dieren creaties heb ik gevonden in de natuur als ik met mijn tekkel op stap ben.Ik hoop dat de kijkers van de expositie onder het genot van een heerlijke pannenkoek met een glimlach naar de dierenfoto's zullen kijken.

PERIODE 3: 15 JUNI - 27 JULI

Marius Weststrate 1944 Wemeldinge .

 Ik ben Autodidact  Pentekenaar ..Na het L O... ging ik naar de LTS  , maar ik nam daarna een bijzondere wending .Sport was voor mij een grote hobby en ik ging  een cursus volgen over sportmassage en verzorging .Ik reisde daarna met sportploegen  de wereld over  en werkte in grote wielerrondes  of 1 dag wedstrijden op wereldkampioenschappen .,Tour de France  , Ronde van Spanje , en Cuba , en Olympische Spelen  in Seoul, Zuid Korea ..Ik werkte in alle categorieën,  van junioren tot professionals.Na mijn werkzaam leven  overwinterde ik vele jaren Roquetas de Mar Spanje .Daar begon ik met schilderen en tekenen .Ik tekende vaak met kroontjes pen , fineliner  Oost Indische inkt  , kleurpotloden , op 250 grams  glad papier .Ik heb een voorliefde voor bomen tekenen ,  maar ook landschappelijk realistisch in het Zeeuwse land .Mijn drijfveren  die ten grondslag liggen aan mijn werk zijn ,Zelfontwikkeling ,.en creativiteit , mijn overtuiging waar ik mijn cursus maak. Ik probeer mijn creatieve tijd  en schoonheid  over te brengen op mensen om te kunnen genieten  van mijn kunstwerken .Zelf ontwikkeling speelt hierbij een grote rol.Verstilling is voor mij een grote factor .

PERIODE 4: 27 JULI - 7 SEPTEMBER

 

PERIODE 5: 7 SEPTEMBER - 3 NOVEMBER