KUNSTENAARS 2018

Periode 1 : 24 Maart - 5 Mei  BEN GAME

Ben Game uit Middelburg; zijn grote en kleurige, op het eerste gezicht abstracte schilderijen. Sommige doeken stralen  een meditatieve rust uit, anderen lijken vrolijk decoratief, maar bij nadere beschouwing zijn er vaak figuratieve onderdelen in te ontdekken. De tot de verbeelding sprekende titels leveren zeker een bijdrage aan de beleving van zijn werk.

Na een opleiding aan de Vrije Academie te Den Haag en de Kunstacademie te Rotterdam heeft Game zijn kunstzinnige activiteiten enige jaren stopgezet. Sinds 2001 is hij echter weer volop aan het schilderen, waarbij het figuratieve steeds meer plaats maakt voor het abstracte.

VOOR MEER INFORMATIE : WWW.BENGAME.NL

PERIODE 2 : 5 MEI - 23 JUNI: HUSSAIN ALHEIDARY 

Hussain Alheidary is geboren in 1963 in Bagdad, en woont nu in Zeeland. Hij tekent en schildert inmiddels al meer dan 40 jaar. Tijdens zijn schoolcarriére kwam zijn creativitet al tot uitting in de tijdschriften waarvoor hij werkte als illustrator. Eenmaal verhuist, werd hij kunstleraar in Hastings, gelegen in Engeland, waar hij les gaf aan beide kinderen en volwassenen. Hij heeft doorheen het reizen en verhuizen geëxposeerd in Irak, Iran, Syrië, Oostenrijk, Engeland, België en Nederland. Vandaag de dag is hij voornamelijk bezig met portretten en landschappen, fantasie en oorlogstaferelen. Hij probeerd graag zijn gevoelens te laten spreken in zijn werken, om op die manier te proberen zijn publiek emotioneel te raken. 

 

 

 

PERIODE 3 : 23 JUNI- 4 AUGUSTUS : MIJANOU TER BRAAK

Mijanou ter Braak is geboren in 1969 in Geldrop. Ze tekent en schildert al van jongs af aan. Door haar liefde voor natuur en haar kinderen, komen deze twee onderwerpen vaak voor in haar tekeningen en schilderijen. Haar persoonlijke werken zijn echter veel grimmiger en donkerder van inhoud dan haar zeer gedetaileerde en kleurijke landschappen en portretten. Ze probeert in haar werken de schoonheid die ze ziet en ervaart zo acuraat mogelijk af te beelden, om op die manier met de toeschouwer hetzelfde plezier te delen dat zij op dat moment ervaarde. Wanneer ze niet tekent of schildert staat ze op het podium als singer songwriter of oefent ze thuis intensief op de piano. Ze heeft geëxposeerd in Nederland, Engeland en België.

PERIODE 4: 4 AUGUSTUS - 22 SEPTEMBER

 

PERIODE 5 : 22 SEPTEMBER - 5 NOVEMBER ANDREA COOK

Andrea Cook komt uit Engeland alwaar ze architectuur heeft gestudeerd aan de Universiteit van Sheffield. Sinds 2003 werkt ze echter fulltime als kunstenares in Tholen, Zeeland. Andrea wordt geïnspireerd door de kracht van eenvoud en het subtiele spel van kleuren in de natuur. De kust en de zee komen vaak voor in haar schilderijen. Dat is niet verwonderlijk gezien haar huidige werkplaats. Zeeland inspireert niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook door het bijzonder heldere licht, dat deze provincie biedt, veroorzaakt door de combinatie van land en water. Voorts geeft zij ook cursussen in olieverf- en aquareltechnieken. Daarnaast geeft ze iedere zaterdag een cursus etsenmaken. 

www.andreacook.com