KUNST KALENDER 2023

 

PERIODE 1: 25 MAART - 6 MEI

Arie de Jager {kunstschilder}

Arie de Jager (Dordrecht, 14 maart 1931 – 8 maart 2015) heeft op jonge leeftijd zijn eerste teken- en schilderlessen ontvangen van zijn vader, Arie Thijs de Jager en liet zich verder inspireren en onderwijzen door de Dordtse impressionistische stroming. Later kreeg Arie aquarellessen van J.C. Heeck.

Hij heeft in zijn schilderloopbaan van 65 jaar een eigen unieke stijl ontwikkeld en zich gespecialiseerd in aquarel, maar werkte ook met acryl en olieverf. Zijn werken zijn in de trant van de Dordtse impressionisten en dragen veelal het thema natuur, met name de Biesbosch, Dordtse Stadsgezichten en Zeeuwse duinlandschappen.

Arie heeft in zijn leven, in binnen en buitenland, op veel verschillende locaties geëxposeerd. Zijn kinderen zetten de exposities in de toekomst voort.

 

PERIODE 2 :  6 MEI - 17 JUNI

Magda van der Welle {abstracte kunst}

Magda van der Welle is sinds 2021teruggekeerd naar het eiland de Hoeksche Waard waar ze vandaan komt en waar haar kinderen en kleinkind wonen.Magda heeft van 2003 tot 2021 in Zeeland gewoond. Toen is er een blijvende liefde voor Zeeland ontstaan. Hier verblijft ze regelmatig en  exposeert ze ook haar werk.Na haar werk als activiteitenbegeleider is ze in 2003 op schilderles gegaan in Burgh-Haamstede.Magda schildert abstract op papier en op doek en mixed media.Mixed media op doek wordt gemaakt met allerlei materialen zoals stof, jute, touw, karton en wol.De materialen worden gekleurd, geknipt, gescheurd en in lagen op doek aangebracht. Dit wordt aangevuld met acrylverf, fineliners en krijt.Bij een aantal werken heeft ze ook gedichten gemaakt. Eerst creëert ze een werk en regelmatig volgt dan inspiratie voor een gedicht.Magda legt haar focus vooral op hergebruik van materialen die zich vormen tot nieuwe schoonheid.

PERIODE 3: 17 JUNI - 29 JULI

Emily Niemantsverdriet. {kunstschilder}

Ik ben Emily Niemantsverdriet-Treebusch en ik teken al mijn hele leven. Schilderen doe ik nu zo'n 20 jaar. Ik schilder momenteel in de thema's zee, Zeeland en dieren en dan vooral met Acryl, maar ook met olieverf

 

PERIODE 4: 29 JULI - 16 SEPTEMBER

Margot Janssen Teken docent en teken therapeut.

 

Mijn hele leven lang hou ik van Kleur!Ik werk met acryl en met waterverf!En schilder ook met wol!Ik had 20 jaar een huisje in nieuw haamstede en heb daar genoten van zee duinen en strand.In de Corona tijd verkocht en nog steeds heb ik warme herinneringen aan die tijd.Ook de pannekoeken molen bezoeken we al zo lang!Nu mag ik er exposeren!!Een feestje!!

Lang leven schouwen duivenland!

PERIODE 5: 16 SEPTEMBER - 5 NOVEMBER

Maud Meijer {fijnschilder}

Maud Meijer Geboren in Vlaardingen, waar ik 45 jaar hebt gewoond, en toen het stadse leven verruilde voor het Zeeuwse . Daar waar nog ruimte, rust  en vooral door de zee het heerlijk wonen is. Hier heb ik het schilderen weer opgepakt. Door mijn vader al op jonge leeftijd geïnspireerd, altijd bezig met tekenen en schilderen. Diverse technieken w.o. aquarel , acryl en olieverf. Het is vooral olieverf waar ik het liefst mee werk i.v.m. de juiste verfijning  en de mooiste kleuren.  Ik ben fijnschilder realistisch en surrealistisch .