KUNST KALENDER 2019

 

PERIODE 1 : ZATERDAG 30 MAART TOT EN MET VRIJDAG 4 MEI. 

Peter van IJsseldijk (1965) Zover ik mij kan herinneren ben ik al bezig geweest met tekenen.
Vanaf 1985 ben ik actief begonnen met schilderen waarbij ik lessen heb gevolgd bij een leraar van de kunstacademie. Met deze lessen heb ik de basis gelegd voor de schilderkunst en in de afgelopen 30 jaar een eigen stijl ontwikkeld wat maakt dat mijn werk soms op onorthodoxe wijze tot stand komt, maar dat zie ik als de kracht van mijn werk.

De stijl die ik hanteer laat zich het best omschrijven als kleurrijk. 

Mijn motto bij het schilderen is :


 "KUNST moet een gevoel opwekken"
en dat is (gelukkig) voor iedereen anders....

www.pykart.com

PERIODE 2 : ZATERDAG 5 MEI TOT EN MET VRIJDAG 14 JUNI.
 

Rien Nijboer (geboren in 1963 te Rutten) woont en werkt al meer dan 20 jaar in Lelystad. Zijn huis is zijn werkruimte – schilderen is wat hij het liefste doet. Zijn werk is abstract, kleurrijk en expressief. Rien is autodidact en schildert meestal zonder vooropgezet plan: hij uit zijn gevoel direct op het doek. Tijdens het schilderen ontstaat het schilderij als het ware vanzelf en krijgt het zijn vorm. Soms werkt hij door op werk uit het verleden, waardoor gevoelens en energie uit verschillende periodes in één werk samenkomen.

www.riennijboer.nl

U bent ook welkom in zijn atelier in Lelystad (alleen op afspraak): info@riennijboer.nl.

Rien Nijboer: expressief, eigenzinnig en direct

PERIODE 3: ZATERDAG 15 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 20 SEPTEMBER.

Anna Blom. Vanaf Zaterdag 15 Juni begint de nieuwste expositie van Anna Blom bij de Pannekoekenmolen. Anna Blom heeft eerder de zeilen van de molen beschilderd en zal nu wederom uitpakken met een groot project.Zowel binnen als buiten zullen er dingen te zien, verassend en spannend dus hou goed de website en de sociale media in de gaten voor meer informatie. UPDATE 8 FEBRUARI 2019: De eerste update is een hele belangrijke: De titel: DOWN THE RABBITHOLE.

UPDATE 1 MAART 2019

Als ode aan de fantasie transformeerde Anna Blom in 2006 Molen de Graanhalm tot een kunstobject. Het was in die periode onderdeel van haar bekende Don Quichotte project

Vier beschilderde molenzeilen die, terwijl de molen draaide, als voorbij trekkende wolken steeds van vorm veranderden en je even optilden uit het dagelijks bestaan. Bert Stuit, een van de grondleggers van de Kunstschouw, verwoorde het destijds prachtig: vier kleurrijke wieken die speelsheid, vrolijkheid en energie uitstralen. Het laat de toeschouwer geloven dat het feest is en biedt hun fantasie grenzeloze vrijheid.  

Nu, 13 jaar later, komt Anna Blom terug met een nieuw project waarbij Molen de Graanhalm wederom centraal staat. Het project draagt de naam Down The Rabbit Hole en is geïnspireerd op de avonturen die Alice beleeft in Wonderland.

De Graanhalm transformeert in dit project opnieuw naar een kunstobject waarbij de molen een wonderbaarlijke surrealistische metamorfose ondergaat in het teken van verbeeldingskracht en verwondering. 

Nieuwsgierig geworden? Volg dan de Facebook pagina's van Pannekoekenmolen de Graanhalm en/of van Anna Blom Art waarop vanaf eind maart tot aan de onthulling op zaterdag 15 juni elke week een stukje van de  sluier worden opgelicht. 

Meer informatie over Anna Blom is te vinden op www.annablom.com en Anna Blom Art op Facebook

Volg het witte konijn en verwonder je!

PERIODE 4: ZATERDAG 21 SEPTEMBER TOT EN MET ZONDAG 3 NOVEMBER.