Geschiedenis Pannekoekenhuis.

Naast de molen de Graanhalm van de familie Landegent stond altijd een kleine varkenschuur. Deze werd weggehaald en werd er een klein Pannekoekenhuisje in de plaats terug gezet. Dezelfde stijl als het schuurtje alleen een iets andere bedoeling. Na een aantal testdagen gingen de deuren op pinkstermaandag 1978 voor het eerst echt open. De indeling was gezellig en knus. Gebakken werd er al op de oude molensteen met pannen. De drankjes waren simpel (melk en karnemelk). De negen tafeltjes die er stonden werden gelukkig bezet.

 

Na enkele jaren volgde er een kleine uitbreiding naar 15 tafeltjes. Ook veranderde de ingang van de voorkant van het gebouw naar de zijkant. Er kwam zelfs een klein speeltuintje bestaande uit een wip, klimappel en schommel. “de goede oude tijd” blijkt maar weer want de schommel en klimappel zijn nog altijd aanwezig in de speeltuin.

 

Na een flink aantal jaar geopend te zijn werd er rond de jaren 90 een grotere verbouwing gedaan. De “serre/ rookvrije ruimte” werd eraan gebouwd. De wc ruimtes werden verplaatst en er kwam een invaliden toilet bij. Kort daarna werd ook een doorgang gemaakt naar het nieuwe parkeerterrein.

 

Een korte tijd later werd de toegangsweg veranderd en konden mensen via de “achterkant” het parkeerterrein bereiken en werd de hoofdingang autoluw gemaakt. Dit, zodat ouders rustig konden eten en kinderen lekker vrij rond konden rennen naar de speeltuin.

 

Na heel wat jaren bakken en bouwen vonden Mattie en Piet Jan Landegent het tijd worden voor wat anders. De zaak werd verhuurd. Tijd om niet meer elke dag paraat te staan maar eens andere dingen te gaan doen. De winkel en molen bleven, en naar goed gebruik werd er een nieuwe verbouwing gedaan. De theetuin ontstond. Een lekkere plek met banken waar men een thee of koffie kon nuttigen uit de winkel/theeschenkerij. Uitzicht op de molen en kinderen in de speeltuin. Ideaal!

 

Na 4 jaar werd de zaak weer terug genomen. Andere inzichten waren er en de passie en liefde voor de Pannekoekenmolen was er nog altijd. Na 1 jaar kwam de middelste zoon van de familie Landegent werken in het pannekoekenhuis. De blik ging weer op de toekomst. Na korte tijd werd de theetuin bij het pannekoekenhuis betrokken. De banken verdwenen en er kwamen grote eetbanken. Zelf-service werd service, de theeschenkerij werd weggedaan en er kwam een heerlijke plek bij om te kunnen eten.

 

Binnen in de zaak was er een ijskeuken bijgekomen. Eigen ijs maken paste immers prima in de visie van het bedrijf : Eigen producten , streekproducten en zoveel mogelijk zelf alles vers maken.

 

 

 

Anno 2020 hebben Marius Landegent en zijn gezin het bedrijf overgenomen en is ook de winkel aangepast. Veel nieuwe eigen producten zijn erbij gekomen. De inmiddels bekende huisgemaakte advocaat is er te verkrijgen net als een eigen lijn met jam, snoepjes, likeur en nog veel meer. Ook binnenin het pannekoekenhuis zijn we verder gegaan met het updaten van de verschillende dingen. In 2020 zijn de toiletten gemoderniseerd en buiten zijn er nieuwe laadpalen voor zowel fietsen als auto's gekomen. De huisstijl is een beetje veranderd en naast ons mannetje is ons meisje inmiddels ook niet meer weg te denken. Op deze manier blijven we meegaan met de tijd echter verliezen we onze kern niet uit het oog. De beste pannekoeken maken met de vriendelijke service! 

Inmiddels ruim 40 jaar geopend met nog altijd dezelfde drive : Gasten verwennen, kinderen blij maken en bovenal de allerbeste pannekoeken bakken!!

Graag tot ziens bij ons in de Pannekoekenmolen.