De Bos en Duintocht. Heerlijk wandelen op de Kop van Schouwen

Elk jaar in Mei organiseren de Pannekoekenmolen en Wandel Comite Zeeland  de Bos en Duintocht. Lekker lopen door demooie Zeepe duinen, rustige bossen en schitterende stranden. Op sommige punten sportief afzien en andere momenten genieten van de mooiste plekjes. De afstanden varieren van 5km voor de recreanten tot de 50 km voor de echte bikkels. De afstanden zijn allemaal goed uitgepijld en u krijgt een goede beschrijving erbij om bijvoorbeeld de 25 km te lopen. Er zijn leuke rustpunten bij leuke bedrijven waar u wat kunt nuttigen of even op adem komen. De auto's zijn te parkeren op de parkeerplaatsen bij ons of eventueel aan de leliendale weg. De start is vanaf half acht. Inschrijven kunt u vanaf 7 uur in de ochtend bij de Pannekoekenmolen. De tocht was dit jaar op 6 en 7 Mei. 12 en 13 Mei 2018 is de volgende keer. Schrijf alvast maar in uw agenda. Tot de volgende tocht.

 

 

 

 

Hieronder volgt een verslag van de tocht van 2016 door een wandelaar. Geschreven door Willem Rapati

 

Bos en Duinloop.

 

Ik ben niet echt een wandelaar, maar sinds ik gestopt ben met werken, loop ik af en toe een wandel tocht mee. Mijn schoonzus, wonende in Heemskerk, is een fanatieke loopster, loopt zeker 2 x per maand een tocht van rond de 30 km. Een paar jaar geleden zocht zij een wandelmaatje voor de 4 daagse van Nijmegen, het leek mij wel een uitdaging (als militair had ik hem ooit eens gelopen). Wij begonnen met trainen (althans ik) en gaven ons op voor de 4 daagse van Nijmegen. We vielen buiten de boot 10.000 inschrijvingen te veel. Daarop besloten we om mee te doen met de 4 daagse van Alkmaar. Mooi afwisselend landschap, heel gezellig en niet zo massaal, Dat ging prima. Waarop we de afspraken om nogmaals mee te doen. Om een beetje te wennen aan elkaars loop ritme kwam mijn schoonzus naar Zeeland om hier gezamenlijk een tocht te lopen. Zij duidelijk in de veronderstelling  rechte wegen, veel strakke landerijen, geen bos en wel veel vergezichten

Niets bleek minder waar, prachtige natuur, veel bos, duinen. De tocht was prima uitgezet, als je door teveel praten je aandacht even kwijt bent en een tijdje de pijlen niet meer ziet, dan weet je dat je even terug moet lopen om de juiste weg weer op te pakken. De tocht was vol afwisseling verharde en onverharde paden maar nooit echt lang op één onverharde weg. Op zijn tijd kwam je langs een plek waar je even wat kon drinken en wat rusten. Mijn schoonzus was na afloop onder de indruk van dit mooie stukje Zeeland net als ik, die toch al weer 20 jaar in Zierikzee woont. Wij zijn op plaatsen geweest waar ik nog nooit eerder was gekomen. Volgend jaar lopen wij hem weer mee.